Onderwijsaanbod

Afzonderlijk dragen de ALO’s bij aan het beste bewegingsonderwijs door het eerste graads opleiden van deskundige beweegprofessionals op bachelorniveau: de leraar Lichamelijke Opvoeding (m/v).   Klik op de landkaart om naar de afzonderlijke ALO-opleidingen te gaan. Daarnaast bieden de instituten meerdere relevante masters, minoren en aanvullende scholing. Hieronder een greep uit dat aanbod.

PABO-ALO OPLEIDINGSTRAJECT

Naast de bacheloropleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding bieden de ALO’s allen het opleidingstraject pabo-ALO waarin de student in circa vijf jaar twee bachelordiploma’s behaald: Leraar Lichamelijke Opvoeding én Leraar Basisonderwijs.

Wil je meer weten over pabo-ALO opleidingstraject kijk dan op de afzonderlijke website van de ALO’s.
Kijk hier voor achtergrondinformatie (vorm en ervaring) over pabo-ALO.

MASTEROPLEIDINGEN

 • Master Sport- en Bewegingsonderwijs – Fontys Hogeschool en Hanzehogeschool
  De Master Sport- en Bewegingsonderwijs richt zich op die leraar Lichamelijke Opvoeding die klaar is voor de volgende stap. Die zichzelf wil ontwikkelen en gefundeerde invloed wil uitoefenen op het vak LO op de eigen school. Die in staat wil zijn om in het eigen vakgebied échte verandering in te zetten en LO naar een hoger niveau te brengen. Deze master legt het accent op het beïnvloeden van gedrag, het verbinden van school, sport en maatschappij en curriculumvernieuwing binnen de Lichamelijke Opvoeding.
 • Master Sport- en Beweeginnovatie – Hogeschool Arnhem-Nijmegen
  Het profiel van een Master Sport- en Beweeginnovatie sluit optimaal aan op de professionaliseringsbehoefte in het werkveld.  Je bent in staat de benodigde innovatie daadwerkelijk te realiseren en te verankeren in jouw dagelijkse beroepspraktijk. Door de flinke dosis inhoudelijke kennis, maar ook door de aangeleerde verandermanagementvaardigheden en leidinggevende capaciteiten. Bovendien fungeren masters in Sport- en Beweeginnovatie vaak als rolmodel voor professionals in hun omgeving door de combinatie van inhoudsdeskundigheid en praktijkgerichtheid.
 • Master Lichamelijke Opvoeding en Sportpedagogiek – Hogeschool Windesheim
  Deze master is een praktijkgerichte opleiding (Lichamelijke Opvoeding en Sportpedagogiek) waarin drie thema’s centraal staan: onderbouwing van de lesgeefpraktijk in sport en bewegen, verrijking van pedagogisch leiderschap en professionele identiteit en het ‘prachtige risico’ van sportpedagogiek. Je levert een bijdrage aan innovatie in het bewegingsonderwijs, de sportpedagogiek en alles wat daarmee samenhangt.
 • Master Talentontwikkeling & Diversiteit – Hanzehogeschool
  Deze masteropleiding geeft de kans om in een leergemeenschap van gemotiveerde collega’s kennis, vaardigheden en ervaring te verrijken en te verdiepen. Het geleerde kan meteen worden toegepast in de eigen klas. Je voert zelfstandig en samen met anderen onderzoek uit naar de onderwijspraktijk. Daarnaast doe je nieuwe inspiratie op tijdens gastcolleges en een internationale studiereis naar een of meerdere interessante onderwijslanden.

ASSOCIATE DEGREE

 • Ad Sport – Topsport en Talentcoach – Fontys Hogeschool, Hogeschool van Amsterdam, Hanzehogeschool
 • Ad Sport – Buurtsportcoach (vanaf september 2024) – Fontys Hogeschool
 • Ad Sport Ondernemende leefstijlcoach – Hogeschool van Arnhem-Nijmegen en Fontys Hogeschool

MINOREN

 

AANVULLEND AANBOD